- Geplaatst in: Nieuws
Maak je eigen Gluhwein, het is heel simpel.
Wij presenteren hier het traditionele recept, maar je kunt er natuurlijk zelf een aantal ingrediënten aan toevoegen. Zo is het bijvoorbeeld ook erg lekker met rum, amaretto of cognac. Ter variatie kun je experimenteren met verschillende citrusvruchten. Liever alcoholvrij? Kies voor een druivensap.
Ingrediënten voor ongeveer 8 glazen:
– Halve citroen
– 2 sinaasappels
– 3 stokjes kaneel
– 4 kruidnagels
– 3 kardemomkorrels
– 2 stuks steranijs
– 2 liter soepele rode wijn (of rood druivensap voor de alcoholvrije variant)
– 3 eetlepels suiker (of zoetstof)
Bereiding:
– Pak een grote pan en schenk de wijn hierin. Zet de pan op een héél laag vuurtje. Zorg dat het niet gaat koken, want dan verdampt de alcohol.
– Snijd de halve citroen en één sinaasappel in plakjes. Voeg dit toe aan de wijn.
– Voeg de kaneelstokjes, kruidnagel, steranijs en kardemom toe.
– Maak van de schil van de andere sinaasappel krullen. Doe dit met een dunschiller. Voeg de helft toe aan de pan en bewaar de andere helft als garnering.
– Snijd de overgebleven sinaasappel doormidden en knijp het sap uit in de pan.
– Voeg suiker of zoetstof toe naar smaak.
– Laat het geheel 30 à 40 minuten op een laag vuurtje staan, ook nu zonder dat de glühwein kookt.
– Zeef de Glühwein,,,,, en klaar. Genieten maar!
Maak de glühwein helemaal af door er sinaasappelrasp op de strooien.
Bron: AD.nl