Culinaire Wijnwandeling

Synergie tussen Uw Slijter Stiekema en Horeca Leek, met als resultaat een culinaire wijnwandeling.

Uw Slijter Stiekema organiseert in samenwerking met De Postwagen, Eetcafé Cliché, Grand Café Borg Nienoord, Pannenkoekenburght Nienoord en Vandaag Leek een wandeling van ongeveer 7 kilometer. Tijdens de wandeling van ongeveer 1,5 uur(looptijd) doet u elke gelegenheid aan, waar bij iedere locatie een gerecht wordt geserveerd met een door Han (Uw Slijter Stiekema) gekozen bijpassende wijn.

U start bij Uw Slijter Stiekema met een aperitief en korte uitleg van de wandeling. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen kan de starttijd afwijken van 12.00 uur i.v.m. het stroomlijnen van de wandelaars in kleinere (start)groepen. U wandelt van locatie naar locatie zonder een vooraf opgestelde vaste route, maar u krijgt een kaart mee die u een richtlijn geeft voor de wandeling. U bent niet verplicht om met uw startgroep te wandelen, maar dit geeft natuurlijk wel extra gezelligheid. Verschillende groepen lopen in verschillende volgorde bij de locaties langs. Op iedere locatie kunt u in ongeveer 30 minuten genieten van een heerlijk gerecht met de bijpassende wijn, om daarna voldaan door te wandelen naar de volgende locatie.

In het kort, wat houdt de culinaire wijnwandeling in:

  • ± 7 km wandelen (1,5 uur)
  • 1 aperitief
  • 5 verschillende locaties
  • 5 verschillende gerechten
  • 5 verschillende wijnen

Wandeling is op eigen risico.

Schrijf een review over de Culinaire Wijnwandeling

Reviews

5
5,0 rating
5 van de 5 sterren (gebaseerd op 5 review)
Excellent100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Waardeloos0%

Gezellig!

5,0 rating
21 maart 2019

We hebben een prachtige wandeling gemaakt door Leek en Tolbert met heerlijke gerechten en natuurlijk met perfect passende drankjes.
Het was een leuke en gezellige groep waar we ons bij konden aansluiten en naarmate er meer alcohol werd genuttigd werd het steeds gezelliger.
Super georganiseerd en zeer zeker de moeite waard. Je krijgt waar voor je geld.

Dieta

Geslaagd "huwelijk" tussen uw slijterij Stiekema en gastronomen in Westerkwartier

5,0 rating
19 maart 2019

De door uw slijterij Stiekema zorgvuldig en met de precisie van een Zwitsers uurwerk voorbereidde culinaire wijnwandeling verdiend zeer zeker navolging en is een aanrader voor iedereen die van wijn houdt, of van lekker eten, of van lekker wandelen of van alle drie tegelijkertijd!
De geselecteerde wijnen , geschonken bij geweldige oog- en tongstrelende gerechten van de Pannenkoekenburcht, de Postwagen, Cliché, Vandaag en grandcafe borg Nienoord getuigen van vakmanschap van de organisatoren.
Ook met voor ons ondergemiddelde kennis van het betere druivensap waren we onder de indruk van de kwaliteit van de aangeboden wijnselectie en perfecte huwelijk met pannekoek met kip,kalfswang,spinaziestrudel,runderburger en zalmmoot.
Dit smaakt waarachtig naar meer, vandaar dat we ons , samen met de erg gezellige groep van totaal 8 medegenieters, hebben aangemeld voor de wijnproeverij begin november!
Zonder de gerechten van gastronomisch Westerkwartier, maar wel met ongetwijfeld heerlijke wijnen🥂
Al met al een top dag, waardering en dank voor Han en Manouk

Anne en Kina

Uitstekende gerechten en fijne wijnen!

5,0 rating
19 maart 2019

Een zeer geslaagde middag! De route was helder, de afstanden prima te doen.
De geserveerde gerechten waren erg lekker. De wijnen pasten er goed bij. Een kleiner gerecht in de Pannekoekenburcht was beter geweest.
De ontvangst in de restaurants was perfect! Korte wachttijden en vriendelijk personeel…. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar!!

Klaas, Jolanda en Corrie

Super

5,0 rating
19 maart 2019

We hebben een geweldige middag gehad. Goed georganiseerd, heerlijk eten en fijne wijnen.
En niet onbelangrijk hele leuke mensen ontmoet. Zeker voor herhaling vatbaar.

Simon en Siska Wolf

Super leuk en goed georganiseerd!

5,0 rating
18 maart 2019

Een aanrader voor iedereen die van wijn, eten en nieuwe contacten houdt.

Hans